2009. december 16., szerda

mikulás és egyéb dolgok

Hála az égnek Danika túl van a betegségen, és így visszatekintve nem is volt olyan vészes! A kezdeti nehézségeken túllépve, már nem volt gond! Ügyesen megtanult orrot fújni, a gyógyszert szépen lelkiismeretesen bevette, bár néha kellett egy kis ösztökélés, de amint meghallotta, hogy ha nem veszi be akkor megyünk vissza doktornénihez szurira, vagy kúpot kell kapnia, már nem is tiltakozott szegénykém! Cserébe mindig megdícsértem, és mondtam neki, hogy meg fogja dícsérni a doktornéni is! Ez így is történt, visszavittem kontrollra, ahol hagyta magát megvizsgálni, és a doktornéni szépen meg is dícsérte!
Sajna velem már nem ilyen egyszerű volt a dolog :s Először ugye ráment a szememre, akkor a dokim írt rá szemcseppet, már azt hittem minden rendben lesz, kezdtek rendbe rázódni a hétköznapok, már majdnem utol értem magam, amikor múlthét hétfőn 38 fokos lázzal totálisan visszaestem :( Így a múlthét eleje ismét döglődéssel telt, de csak 1 napot pihenhettem, hiszen a családnak ennie kell, és itt a nyakunkon a karácsony, és itt a nagytakarítás is :( Sajna még mindig nem mondhatom el hogy teljesen jól lennék :( De alakul!
A férjemről ne is beszéljünk, szerencsésen túl esett a műtéten, minden rendben volt, másnap délután haza is jöhetett, most pihenget és gyógyulgat, de még mindig nem az igazi, ő sem :s

Elrohant az idő, itt járt nálunk is a mikulás bácsi! Danit megkérdeztük mit hozzon a mikulás, persze autó volt a válasz, ezt 1 hétig minden este elmondta nekünk :) Jött is az a mikulás, és mit hozott Danikának, sok sok autót :) Mindenkitől azt kapott, meg néhány csokit is, bár annyira ugye nincs oda érte! Na most ez így mikulás derekán annyit változott, hogy már nem menekül tőle, és a nápolyis dolgokat azért megrágcsálja, és elkezdte enni a túró rudit is, bár pár harapás után inkább csak a csokit eszi le róla :p A krémtúrókat viszont úgy néz ki megunta, már ritkán kéri csak! A mikulás tehát jól telt, együtt volt a család mindkét helyen, voltunk keresztlányoméknál is, amit Danci nagy örömmel fogadott, főleg mivel egy idő óta annyira hiányzott neki Lina, hogy minden áldott este elsorolta lefekvésnél, hogy Lina alszik, Ildikó néni alszik, Karcsi bácsi alszik :)

Elkezdtem a karácsonyi bevásárlásokat is, és lassan a vége felé járok, de nem volt könnyű :p Danitól elszökni mostanában lehetetlen, ha meg magammal viszem, lassan megy minden, és bizony végigsírja a vásárlást, mert mindig kinéz magának valahol egy autót! Most hétvégén is elment a család együtt, még jó hogy anyumék is jöttek segíteni, mert így is sok időbe telt, pedig céltudatosan mentünk mindenhova, és nem volt üzlet ahol ne vásároltunk volna, ráadásul hiper gyorsan! Tavaly lényegesen könnyebb volt, akkor még nem izgatta őt ennyire a játékok töménytelen kirakott mennyisége :p Az egyik üzletbe amikor bementünk, természetesen Dani úgy sírt hogy az egész város hallotta, így a kedves eladó hölgy adott neki olvadós cucut, na több sem kellett az én válogatós fiamnak, már tömte is befelé, és annyira tetszett neki, hogy amint elfogyott követelte a következőt :p Persze kapott, mivel az eladó nem bírta hallgatni az újra feltörő sírást! Na azóta venni kellett neki cucut itthonra is, és bizony 2 zacsi el is fogyott :p
Amúgy megint sokat fejlődött Danika tud autót rajzolni, bár kicsit még hebehurgyán néz ki, de tényleg hasonlít az autóra :) Aztán valamelyik nap új dologgal lepett meg minket, elkezdett számolni, de nem csak hogy 1,2, hanem egészen hatig, szépen sorban! Na ná hogy leesett az állunk elég rendesen :o amúgy egyre többet és többet locsog, a daloknak amit énekelünk már tudja a dallamait dúdolni, és ami tetszik neki, annak az elejét már fújja, vagy esetleg azokat a részeket amik szimpik neki :) Táncolni még mindig nagyon szeret, és nagyon érzi az ütemet, ezzel tutira rám ütött, lehet rosszabb is lesz mint én, a bulikból nem valószínű hogy haza tudom majd könyörögni ha nagyobb lesz :p Hajjaj édes babakor nemsokára vége, és itt a tinédzserek kedves lázadó korszaka! Már előre félek tőle, pedig olyan gyorsan telik az idő, észre sem veszi az ember, csak hogy megint egy év eltelt !!

Most nagy pelyhekben hull a hó odakint, ez nagyon tetszik Dancinak, sokszor beülünk az ablakba és bentről nézzük, lehet hogy fehér karácsonyunk is lesz, hiszen megmaradt a hó eddig legalább is :)



Mostanában kicsit elvesztem megint, lehet soha nem fogom már utol érni magam, kedves régi ismerőseim kérlek szépen ne haragudjatok rám, arról biztosíthatlak titeket, hogy nincs olyan nap hogy ne jussatok eszembe! Remélem mikuláskor is rengeteg ajcsit kaptatok kedves kis barátaink, hiszen tudjuk jó gyerekek voltatok, és azt kívánjuk nektek hogy nagyon messzire elkerüljön titeket a betegség, és ha nem sikerül ismét feljutnom a blogba, ami nem lehetetlen, hiszen majd 1 hónapig nem volt gépem, csak a laptopról tudtam időnként netezni, azt meg annyira de annyira nem szeretem, nem nekem találták ki, a billentyűzete és az egér a legrosszabb, valahogy nem tudok vele egyről a kettőre haladni, a régi asztali gépemen meg abban a pillanatban le is írom amit szeretnék ahogy kigondolom :p Így most hogy újra van gépem, mert végre úgy néz ki tényleg működik, így megpróbálok többet is jönni, a laptopot meg meghagyom a férjemnek, meg Dancinak dvd nézéshez ha megyünk valahova :p

Most zárom soraimat, ha tényleg nem tudok jönni karácsonyig, akkor mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk!!!!

11 megjegyzés:

agika írta...

Rég nem jöttünk,most olvassuk mennyi mindenen mentetek keresztül!!!szerencsére Danci stramm kis kölyök,legyőzte a betegséget is!!!Örülünk,hogy már jól van,és hogy Te is gyógyulsz!Párodnak is mielőbbi felépülést kívánunk!

Reméljük karácsonyig még tudsz jönni,de ha nem akkor megragadjuk az alkalmat,és mi is szeretnénk Nektek békés boldog szeretetteljes ünnepeket kívánni!:)

Puszink!

agika írta...

"Álmodik a fenyőfácska
odakinn az erdőn.
Ragyogó lesz a ruhája,
ha az ünnep eljön.
Csillag röppen a hegyre,
gyertya lángja lobban,
dallal várják és örömmel
boldog otthonokban.
Legszebb álma mégis az, hogy
mindenki szívébe,
költözzék be szent karácsony
ünnepén a béke. "

Boldog karácsonyt kívánunk Nektek!:)

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Boldog Karacsonyt nektek.puszika Szabina,Julia es Izabella

andi írta...

sziasztok!
békés, meghitt, boldog ünnepet Nektek!

Birg írta...

Boldog Karácsonyt kívánok nektek! Millió puszit küld:
Patrik, Birg és Ákos

Kistücsök és Anicska írta...

Minden
szívből szóló karácsonyi énekben,
A kandalló ropogásában és melegében,
Az ünnepi ebéd közben,
a beszélgetésben és nevetésben,
Minden képeslapban amit egy barát,
vagy a család küldött,
Minden amit ebből meghallunk,
és ami elgondolkodtat bennünket…

az maga a szeretet.
KELLEMES ÜNNEPEKET KIVÁNUNK!!!

Beus írta...

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy kissé elmaradtunk, de benéztünk, hogy mi is nagyon boldog, békés karácsonyt kívánjunk nektek!
Puszi
Beus és Márk

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon boldog uj evet kivanunk nektek.puszika

agika írta...

Szilveszterkor ha éjfélt üt az óra, gondolj rám is csak egy pillanatra. Enyhe szellő szárnyán szeretetet viszek, boldog új évet kívánok neked!

BUÉK!

Danika,Öcsike

Millus írta...

Örülök,hogy túlvagytok a betegségen!Danika nagyon ügyes,hogy már autót rajzol!Lara inkább még csak szinez meg a pont,pont,vesszőcskét csinálgatja!Nagyon jó Mikulása lehetett Daninak,hogy tudta,hogy autót szeretne!puszi

Beus írta...

Sziasztok!
Köszönjük szépen az újévi jókívánságokat, mi is minden jót kívánunk nektek 2010-re!
REmélem jól vagytok és minden rendben, csak nincs időtök írni a sok program mellett, de azért szívesen olvasnánk az újabb eseményeket!
Puszi
Beus és Márk